30 دی 1394 - 12:34
شناسه خبر: 3857
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس اداره انبارهای بورس کالا خبر داد:
معامله 175 هزار تن ذرت خشک در خوزستان
امسال در استان خوزستان به محض آنکه محصول ذرت تحویل انبارهای بورس شد، برای آن مشتری پیدا شد و هیچ محصولی در انبارها نمانده است که افت کیفیت پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، رئیس اداره انبارهای بورس کالا با اعلام این خبر گفت: در راستای معامله ذرت با قیمت تضمینی در استان خوزستان، 26 انبار که استانداردهای لازم را داشتند، شناسایی شد.
اکبر میرزاپور افزود: بازار امسال ذرت در خوزستان سیار بود، بهگونهای که به محض آنکه محصول به انبارها میرسید، مورد معامله قرار گرفته و بخشی از پول کشاورزان ظرف دو روز به حسابشان واریز میشد.
وی خاطرنشان کرد: برای نخستینبار، سود کالاهای انبارشده در خوزستان به حداقل ممکن رسید و تاکنون حدود 175 هزار تن ذرت خشک مورد معامله قرار گرفته است و میتوان گفت در حال حاضر ذرتی در استان خوزستان وجود ندارد که در انبارها مانده باشد.
میرزاپور ادامه داد: مهمترین اثر مثبت قیمت تضمینی، کاهش دوره انبارمانی آن بود که باعث شد از کیفیت محصول تولید و خشکشده کاسته نشده و علاوه بر آن، کشاورزان نیز زودتر از هر سال به پول خود دست پیدا کنند، اما مسئلهای که باید توجه مسئولان به آن جلب باشد، آن است که توجه به مابهالتفاوتها باعث میشود که انگیزه کشاورزان برای سال آینده در صورت اجرای مجدد چنین طرحی بالا رود.
وی تصریح کرد: هرساله هزینه قابل توجهی بهعنوان هزینه انبار بر تولیدکنندگان تحمیل میشد و علاوه بر آن، دولت مجبور بود محصولات تحویلگرفته را به نوعی به چرخه خرید وارد کند که این امر وظایف دولت را سنگینتر میکرد، اما امسال با کمترین میزان تصدیگریهای دولتی روبهرو بودیم و بازار شفافی نیز وجود داشت.
رئیس اداره انبارهای بورس کالا یادآور شد: زیرساختهای مطلوب انبارهای کشور کم بوده و لازم است اگر دولت قصد دارد برای سالهای آینده این طرح را اجرایی کند، مشکل انبارها را برطرف کند و انبارهایی استاندارد در سراسر کشور ایجاد کند.
میرزاپور تأکید کرد: در راستای افزایش اعتمادسازی و افزایش انگیزه بهرهبرداران بخش کشاورزی نیز لازم است فکری به حال پرداخت سریعتر مابهالتفاوتها به کشاورزان انجام شود.
وی درباره ذرت تحویل داده شده به انبارهای بورس اظهار داشت: این محصولات بر اساس استانداردهای معینی که به ذرتخشککنیها توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده بود، تهیه شد؛ بنابراین رطوبت و هکتولیتر محصول موجود در انبارها استاندارد است و به هیچ عنوان از افت کیفیت برخوردار نیست.